• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • Vrijwilligers in beeld: Jessica

 • Jessica receptie & Voor Mekaar Oudorp

  Wijkcentrum de Oever functioneert zo goed door de inspanningen van onze vrijwilligers! Daarom verschijnt er vanaf heden elke maand een portret met interview van één van onze vrijwilligers. We beginnen met Jessica! Jessica werkt 1 ochtend in de week als vrijwilliger voor Voor Mekaar Oudorp en 1 middag in de week als receptionist.

 • Hoe ben je bij Wijkcentrum De Oever terecht gekomen?

  Jessica: Ik was op zoek naar vrijwilligerswerk, omdat ik graag weer wilde werken en deel wilde nemen aan de maatschappij. Bij de Vrijwilligerscentrale Alkmaar (VCRA) kwam ik de functie van vrijwilliger voor Voor Mekaar Oudorp tegen en dit sprak mij erg aan. Zo ben ik een ochtend per week begonnen in januari 2015.

 • Wat houdt je functie in?

  Voor Mekaar Oudorp is een laagdrempelig informatiepunt voor de bewoners van Oudorp. Met problemen of vragen kunnen mensen er terecht. Mede-wijkbewoners, vrijwilligers en professionals werken met elkaar samen. Als vrijwilliger vang ik de mensen op en hoor ik de vraag aan. Ik help ze vervolgens of indien nodig stuur ik ze door naar een professional. Op een gegeven moment kwam er een plek vrij op de dinsdagmiddag bij de receptie. Omdat ik een administratieve achtergrond heb, ben ik daar toen ook mee begonnen. Inmiddels werk ik dus twee dagdelen bij De Oever.

 • Wat vind je het leukste aan het werken bij de Oever?

  De variatie van de mensen die hier komen. De ene keer help je een ouder iemand op weg die voor de Bridge komt, de andere keer help je kinderen op weg naar de kinderinstuif. En voor De Warme Hap zijn leerlingen van het Heliomare College aanwezig om mensen van een maaltijd te voorzien. Die variatie vind ik erg leuk.

 • Je staat op de foto met je hondje Noa, is die er altijd bij?

  Ja, ik neem haar altijd mee. De medewerkers van de Oever zijn weg van haar! Ze wordt nog weleens uitgelaten door andere vrijwilligers. Maar ze zit heel rustig onder het bureau, dus klanten zien haar eigenlijk bijna nooit. Soms hebben mensen het door en wordt er heel leuk op haar gereageerd!