• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • Vrijwilligers in beeld: Henny

 • Henny verzorgt lunches en de was

  Henny werkt sinds 1995 in voormalig buurthuis de Vang en is in 2007 meeverhuisd naar Wijkcentrum de Oever. Je werkt al ruim 22 jaar voor het wijkcentrum, hoe kwam je hier terecht? Mijn man was gepensioneerd en wilde vrijwilligerswerk doen. Hij kwam daarbij bij de Vang terecht. Dit was ook dichtbij want we komen uit Oudorp. Hij stond onder andere achter de bar en ik ben hem toen regelmatig gaan helpen. Op een gegeven moment vroegen ze me of ik als vaste vrijwilliger aan de slag wilde, en dat ben ik toen gaan doen.

 • Wat houdt je werk bij de Oever in?

  Ik stond voorheen achter de bar, maar daar ben ik een paar jaar geleden mee gestopt. Nu verzorg ik lunches, ik doe boodschappen en ik doe de was: theedoeken, handdoeken, tafel- kleden, de zittingen van de stoelen in de ontmoetingsruimte, ik hou het allemaal bij.

 • Als je al 22 jaar bij ons werkt, dan moet je het wel naar je zin hebben!

  Ja klopt, ik vind alles leuk! De mensen, de gezelligheid en de werkzaamheden. In 2002 overleed mijn man. Hij zei op zijn sterfbed: ‘Je blijft het werk in het wijkcentrum wel doen he?’ Dat heb ik hem toen plechtig beloofd. Sinds ik niet meer achter de bar sta, ben ik gaan klaverjassen op de donderdagmiddag, daar doe ik nu zo’n 3 jaar aan mee.

 • Heb je weleens een time-out genomen van je vrijwilligerswerk?

  Nee, ik ben er altijd. Hoewel, ik heb één keer een leugentje om eigen bestwil verteld..
  Ik werd gebeld om de lunch te verzorgen en toen had ik geen zin - dat komt eigenlijk nooit voor, maar je hebt weleens zo’n dag. Toen heb ik gezegd dat ik ziek was. Maar ik voelde me daar zo schuldig over dat ik het de volgende dag meteen maar heb bekend haha, het werd me direct vergeven hoor.