• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • Tangolessen door danssalon Luz da Luna

 • Meer Info: Crista Dol, 06-40055485 http://milongaluzdeluna.nl/

  Sinds ruim 20 jaar worden er Tango lessen gegeven in Alkmaar door danssalon Luz da Luna. Nu ook bij Wijkcentrum De Oever op de donderdag dansavond van 19.30 tot 22.00 uur.

  De tango als dans is puur een improvisatiedans maar wel gebonden aan vaste codes; de dansers leren basispassen en figuren om ermee hun interpretatie van de muziek te geven.

  Er bestaan verschillende vormen van tangodans, bijvoorbeeld pure balletvorm, showdans voor op het toneel en de sociale dansvorm voor iedereen.

  Door het huwelijk van Willem Alexander en Maxima in 2002 is er in Nederland wat meer belangstelling voor tango gekomen, De traan van Maxima bij het horen van Adios Nonino is welbekend.

  Voor de tangueros zijn er ook in Nederland veel salons (zgn. milongas) die de gelegenheid bieden om de dansvloer op te gaan; veel dansers kennen elkaar. Sinds ruim twintig jaar al, is het mogelijk ook in Alkmaar kennis te maken en lessen te volgen van maestros en maestras, zodat in Nederland de Alkmaarse tangoscene goed bekend is!

  Enkele malen per jaar zijn er gratis “proeflessen” om kennis te maken en iets te proeven van de muziek en de dans in de tangosalon. Hoe ontspannen en harmonieus kan een dans zijn waarbij alle beweging een expressie van de muziek is…Voor paren en singles een mooie gelegenheid om eens kennis te maken met de passie die Argentijnse Tango heet…