• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • KunstCultuurWeekend Oudorp in De Oever

 • Info: https://kunstcultuurweekend.wixsite.com/kcwoudorp 

  Zaterdag 18 mei

  • 12:00- 17:00 onderdeel Kunstroute

  Zondag 19 mei

  • 12:00- 17:00 onderdeel Kunstroute
  • 13:00- 17:00 KCW Zondagmiddag special

  Programma KCW Zondagmiddag special

  • Zaal open: 12.00 uur
  • 13:00 - 13:30 uur Edwin van Berkel, singer/songwriter
  • 13:45 - 14:15 uur Theatergroep 072, éénakter
  • 14:30 - 15:00 uur Lara Kroon, singer/songwriter
  • 15:10 - 15:40 uur Edwin van Berkel, singer/songwriter
  • 15:50 - 16:20 uur Theatergroep 072, éénakter
  • 16:30 - 17:00 uur Lara Kroon, singer/songwriter

  Theatergroep 072
  Theatergroep 072 is sinds 1990 actief als het gaat om acteren in de ruimste zin van het woord. Naast eigen geschreven, dus originele, avondvullende voorstellingen of éénakters zijn er ook grote theaterproducties met toneelspel, zang, dans en muziek succesvol gepresenteerd. Eénmalige optredens tijdens verschillende kunstmanifestaties zijn er in de loop de jaren eveneens voor het voetlicht gebracht. Zo is er onder andere deelgenomen aan het Brugtheaterfestival en een huiskamerproject ten behoeve van Serious Request.
  Theatergroep 072 speelt, zeker de laatste jaren, vooral nieuwe originele toneelstukken geschreven door de eigen regisseur Edwin Woons.Naast een bevlogen en geïnspireerde spelersgroep maakt ook een aantal bekwame vaklieden deel uit van de theatergroep. Zij richten zich volledig op gespecialiseerde en belangrijke aspecten die ook een rol spelen tijdens voorstellingen: licht, geluid en decor.
  https://theatergroep072.nl/

  Informatie eenakter 
  Vruchtwater is een éénakter die gaat over het baarmoederlijke leven van een tweeling. Vanaf de bevruchting tot aan de geboorte zien wij hoe zij bezig zijn met hun eigen groei en het leven na de geboorte. Tegelijkertijd leveren zij commentaar op de activiteiten van hun moeder en merken zij dat ruimtegebrek in de baarmoeder tot spanning gaat lijden.Vruchtwater is grappig, bizar, schokkend en soms ook verstild mooi.

  Tekst en regie: Edwin Woons
  Bezetting: Donja Denneman en Christiaan Woons

  Edwin van Berkel 
  Edwin van Berkel (1992) is van jongs af aan al bezig met muziek. Dit heeft onder andere geleid tot een deelname aan ‘De Beste Singer-Songwriter Van Nederland’ in 2012 en enkele radio optredens voor onder andere 3FM. Inmiddels staat hij wekelijks op het podium in verschillende formaties en vindt hij niets leuker dan muziek maken met en voor anderen. Edwin is ook beschikbaar voor huiskamerconcerten en het spelen op bruiloften, verjaardagen en andere feesten. Hier speelt hij dan een eigen invulling van verschillende covers. Zijn zelf geschreven songs zijn geïnspireerd door artiesten zoals Ben Howard, Ed Sheeran, James Bay en Lucy Rose.

  Lara Kroon 
  De 23 jarige singer/songwriter Lara Kroon groeide op  met een flinke dosis muziek in het Noord-Hollandse stadje Schagen. Met haar romantische teksten en sfeervolle muziek, wist zij al snel menig harten te stelen. Haar muzikale pad, bracht haar naar het bruisende Amsterdam, waar haar muziek pas echt tot bloei kwam. In Lara’s jazzy nummers, met een vleugje pop en soul, staan liefde en het stadse leven centraal. Lara laat zich o.a. inspireren door Ella Fitzgerald, Joni Mitchell, Carole King en Corinne Bailey Rae. Lara schrijft over verliefd worden in de stad en op de stad. Op geheel eigenwijze beschrijft ze alle daagse dingen en zet dit om in eigentijdse liedjes die gemakkelijk in het gehoor liggen. Een knipoog naar het leven als twenty-something in de stad.