• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • Feestelijke opening van het Knooppunt Dementie

 • Steeds meer mensen krijgen te maken met dementie. Vaak horen we van mensen dat ze door de bomen het bos niet meer zien, zowel van mensen met (beginnende) dementie als hun mantelzorgers.

  Vanaf 24 september kunt u iedere maandagochtend tussen 9.00 en 12.00 uur binnenlopen met al uw vragen rondom dementie. Zoekt u bijvoorbeeld iets op het gebied van dementie in de regio Alkmaar? Knooppunt Dementie heeft alle activiteiten overzichtelijk bij elkaar gezet. Gaat het om de rol van de huisarts, casemanagers, dagbesteding, kleinschalig wonen, speciale projecten, u vindt het allemaal in een handomdraai. Maar ook algemene informatie over dementie, bijvoorbeeld of dementie erfelijk is, treft u aan.

  Meer informatie? Zie www.knooppuntdementie.nl

  Opening met theatervoorstelling
  Om dit belangrijke thema op een mooie manier onder de aandacht te brengen én het Knooppunt Dementie op een feestelijke manier te openen bieden we een theatervoorstelling aan. ‘De verrassing’ is een theatervoorstelling van Chaos Producties voor mensen met dementie, hun naasten en belangstellenden. In de voorstelling wordt een verjaardagsfeest georganiseerd en we zien hoe een moeder maar vooral haar kinderen worstelen met dementie. De voorstelling wordt gespeeld door ervaringsdeskundige acteurs die professioneel en/of persoonlijk zijn verbonden met mensen met dementie en daardoor deze voorstelling tot een uniek en waarheidsgetrouw geheel maken. Na de voorstelling is er de mogelijkheid om deel te nemen aan een nabespreking.

  Aanmelden
  De opening van het Knooppunt Dementie en de theatervoorstelling vindt plaats op vrijdag 21 september om 15.00 uur.
  De voorstelling is gratis maar aanmelden is noodzakelijk. U kunt zich aanmelden bij Voor Mekaar Oudorp, info@voormekaaroudorp.nl,  (072)5117311