• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • Circus bij wijkcentrum De Oever

 • De Speelkaravaan van Jantje Beton is neergestreken bij Wijkcentrum De Oever.

  Ruim dertig kinderen werken aan hun circusvaardigheden onder leiding van de docenten van Circus Snor. Ze leren met veel plezier jongleren, koorddansen en andere acrobatische kunsten. De lessen worden afgesloten met een eindoptreden op dinsdag 6 oktober in een echte circustent.

  De Speelkaravaan is met name bedoeld voor kinderen tussen de 7-12 jaar die een extra steuntje in de rug goed kunnen gebruiken. Soms is er thuis niet voldoende geld beschikbaar om lid te worden van (sport)clubjes of om deel te nemen aan leuke activiteiten. Speciaal voor deze kinderen, maar ook voor andere buurtkinderen organiseert Jantje Beton daarom bijzondere speelactiviteiten.

  In Wijkcentrum De Oever beleven de kinderen onder leiding van ervaren circusprofessionals 5 keer een onvergetelijke middag, waarbij ze de basistechnieken leren van acrobatiek, jongleren en algemene circusvaardigheden. We hadden graag meer mensen willen laten genieten van het circusoptreden van de kinderen, maar door de huidige omstandigheden, kunnen we alleen hun naasten uitnodigen.

  Over de Speelkaravaan
  De Speelkaravaan komt eraan! is een door Jantje Beton ontwikkeld landelijk project om met name kinderen die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken bijzondere speelactiviteiten aan te bieden. Door samen met andere kinderen deel te nemen aan deze activiteiten, krijgen ze het gevoel er weer bij te horen, ontdekken ze hun talenten en werken ze aan hun zelfvertrouwen.

  De activiteiten worden georganiseerd in en rondom speeltuinen en zijn onderverdeeld in 4 thema’s nl. theater, circus, sport & spel en upcycle (zelf speelgoed maken van oude materialen). Professionals uit diverse vakgebieden begeleiden de activiteiten, samen met vrijwilligers van de speeltuin. Tijdens het project worden de vrijwilligers opgeleid om de activiteiten na afloop van het project zelfstandig te kunnen begeleiden. De Speelkaravaan komt eraan! wordt mogelijk gemaakt door de deelnemers van de Vriendenloterij.