• Amstelstraat 1 | 1823 EV Alkmaar , 072 - 5117311, receptie@de-oever.nl

 • 29 april Muziek op Zondag – Big Swing Band Alkmaar

 • Speciale editie van Muziek op Zondag met een groots live optreden van de 20-koppige Big Swing Band uit Alkmaar. 

  De Big Swing Band richt zich vooral op de bigbandmuziek uit de jaren dertig en veertig. De band is in 1996 voortgekomen uit de Alkmaarse muziekvereniging St. Caecilia. Het gevarieerde repertoire put niet alleen uit de rijke muziekgeschiedenis van de
  jaren dertig en veertig, maar omvat ook uitstapjes naar blues, rock en zelfs funk. Sinds 2010 staat het orkest onder de professionele leiding van dirigent: Dirk Verhoef. 

  U kunt stukken van typische bigband-componisten en arrangeurs als Sammy Nestico, Benny Goodman, Glenn Miller en
  Tommy Dorsey verwachten. Maar ook nummers van grootheden als George Gershwin, Jerome Kern, Count Basie en Duke Ellington, maken deel uit van het repertoire. 

  Een paar titels: “In the Mood”, “Little Brown Jug” en “It don’t mean a thing”. Met deze repertoirekeuze probeert de BSB een breed publiek te interesseren en te plezieren, wat vast en zekr gaat lukken deze middag.. 

  Tijdens de pauze en ná het concert van de Big Swing Band in de Grote Zaal , verzorgt het Modern Fish Quartet de muzikale omlijsting deze middag in onze gezellige Ontmoetingszaal.

  Wilt u deze speciale en extra grote editie van Muziek op Zondag meemaken? Een dansje komen wagen of gezellig met andere muziekliefhebbers uit de wijk, onder het genot van een hapje en drankje komen genieten van de optredens, dan bent u vanaf 15:00 uur van harte welkom! De entree is geheel gratis!

  Website Big Swing Band Alkmaar:
  www.bsbalkmaar.nl